Autowijk goes green!

 • Datum: 5 juli 2017
 • Bedrijventerrein Vaalserbergweg, ook wel de Autowijk genoemd, gaat vergroenen!

  En daar zijn we erg blij mee!

  Het aanleggen van een regenwaterriool biedt de kans om het bedrijventerrein opnieuw in te richten. Het volledige wegprofiel wordt aangepast en vernieuwd, waardoor er meer ruimte is voor groen en bomen. Enkele bomen in slechte conditie worden gekapt. Wat daarvoor in de plaatst komt is een verrijking van de Autowijk en haar omgeving. 45 nieuwe bomen worden aangeplant, allen voorzien van ruime groeiplaatsverbetering. Naast deze herplant wordt het bedrijventerrein verrijkt met groenwaarden in de vorm van (middel)hoge struiken, een strook van schraal gras en wilde bloemen en stroken gazon.

  De lange termijn

  Alle gezonde bomen met een redelijke levensverwachting zijn ingepast. De groeiplaats van deze te handhaven bomen wordt verbeterd. De waarde van de bomen voor de ecologie, de luchtkwaliteit, het thermisch comfort, de beeldkwaliteit en het bergen/verdampen van water wordt op deze manier voor de lange termijn binnen het plangebied bewaard.

  Gezonde werk- en leefomgeving

  We zijn erg blij met dit herinrichtingsplan op bedrijventerrein Vaalserbergweg. Het vergroenen van de stenige bedrijventerreinen is volgens ons een voorwaarde voor de toekomstbestendigheid van onze stad. Met meer groen en minder stenen zijn we immers beter voorbereid op de extreme hoosbuien en op de langere periodes van hitte en droogte die ons te wachten staan. Daarnaast is het kwalitatief vergroenen van ‘grijze’ onderdelen in de maatschappij, zoals bedrijventerrein Vaalserbergweg, belangrijk voor het versterken van de biodiversiteit en het waarborgen van een gezonde werk- en leefomgeving.

  Een mooi begin

  We hopen dat bedrijventerrein Vaalserbergweg een voorbeeld mag zijn voor het vergroenen van andere ‘grijze’ gebieden in de stad, zoals het centrum en bedrijventerrein De Hurk. Een mooi begin wordt in ieder geval gemaakt!

  9000 stoeptegels weg voor groen!

  Lees meer
  Weer groen licht voor vergroening Clausplein

  Lees meer
  Nieuwe stenen én meer groen voor de Hastelweg/Strijpsestraat

  Lees meer
  Uitnodiging bosbeheer excursie/wandeling 24 november

  Lees meer