Dunningswerk in de Aanschotse Beemden

 • Datum: 17 maart 2018
 • Bericht van gemeente Eindhoven.

  Komende maandag start Weijtmans, in opdracht van gemeente Eindhoven, met dunningswerkzaamheden in de Aanschotse Beemden. Frank Verhagen, beheerder natuurlijke gebieden van gemeente Eindhoven heeft het werk voorbereid en hij heeft, samen met Tom van Duuren, onderhoudsplan uitgewerkt.

  Broedseizoen

  Het dunningswerk was al eerder dit jaar gepland, maar door de storm van januari is de planning van het groenonderhoud wat in de soep gelopen. Het broedseizoen is officieel al begonnen, maar de gemeente verwacht dat, door het koude weer, het werk zonder problemen uitgevoerd kan worden. Volgens de wet mag er na 15 maart (start broedseizoen) bij uitzondering gewerkt worden, mits er nog beter gelet wordt op het niet verstoren van broedvogels. Een van de soorten die nu al kan nestelen, is de wilde eend. Tijdens het werk wordt daar goed naar gekeken. Indien nodig, stelt de gemeente het werk uit.

  Dekking en voedsel

  Tijdens het groenonderhoud wordt een struiklaag (en die is voor vogels belangrijker dan de boomlaag) gemaakt. Met een struiklaag zijn er voldoende schuilplekken en is er genoeg voedsel in het gebied. Ook wordt een flink deel van de bomen laag afgezaagd, zodat ze weer kunnen uitlopen. Uiteindelijk profiteert de vogelstand flink van dit onderhoud!

  Het werk duurt per locatie (zie kaartjes hieronder) een paar dagen.

  Tempellaan-hoek-Sprookjesbos

  Aanschot-hoek-Aanschot-Buddy-Boldenlaan

  Hondsruglaan

  Toledolaan

  9000 stoeptegels weg voor groen!

  Lees meer
  Weer groen licht voor vergroening Clausplein

  Lees meer
  Nieuwe stenen én meer groen voor de Hastelweg/Strijpsestraat

  Lees meer
  Uitnodiging bosbeheer excursie/wandeling 24 november

  Lees meer