Groen Café 28 juni: Groen in de Stad én in je eigen tuin!

 • Datum: 19 juni 2018
 • De Bibliotheek Eindhoven en Trefpunt Groen Eindhoven nodigen je graag uit voor het laatste Groen Café vóór de zomervakantie donderdag 28 juni in de ‘oude V&D’ .

  Steeds belangrijker

  Groen in de stad wordt steeds belangrijker: hoosbuien, afname van insecten en andere dieren, warmere temperaturen… We staan voor nogal wat uitdagingen. Groen kan bijdragen aan een fijn(er) klimaat in de stad. Wist je bijvoorbeeld dat bomen een natuurlijke airco zijn? Ga maar eens op een warme zomerdag op het stadhuisplein staan puffen om daarna even af te koelen onder de bomen bij het Designhuis! Dan merk je duidelijk het verschil.

  Openbare ruimte én eigen tuin

  Dit Groen Café staat in het teken van ‘Groen in de stad’. Niet alleen natuurlijk groen in de openbare ruimte, daar vertelt Frank Verhagen u alles over, maar ook over groen in uw eigen tuin. Wat kunt u zelf bijdragen aan de plantjes, beestjes en, bijvoorbeeld, waterberging? Dat hoort u van Martijn van der Loo van tuinbedrijf Soontiens.

  Zadenruilmarkt

  Voor de liefhebbers is er vanaf 15.15 uur een zadenruilmarkt. Zoals sommigen weten was dit het ‘kindje’ van Ellen. Helaas is Ellen niet meer bij ons, graag zetten we dit prachtige idee voort. Dus neem flink wat zaden mee en ruil dat het een lieve lust is! Het mogen zaden zijn van bloemen, kruiden, fruit, groente…. Dat maakt niet uit. Hoe meer variatie hoe leuker.

  Wie wat waar?

  Datum: donderdag 28 juni
  Tijd: vanaf 15.15 de zadenruilmarkt, vanaf 16.00 uur Groen Cafe tot 18:00 uur
  Locatie: De ‘oude V&D’ (Rechtestraat 8, 5611 GP Eindhoven)
  Aanmelden is gratis (en de middag zelf ook)!

  Bekijk de uitnodiging!

   

  Kapadvies Vredeoord, aanvullend 2

  Lees meer
  Kapadvies Vredeoord, aanvullend

  Lees meer
  Kapadvies halvemaanstraat

  Lees meer
  Kapadvies Schumannstraat

  Lees meer