Het Grote Eindhovense Duurzaamheidsdebat

 • Datum: 26 februari 2018
 • Eindhoven warmt op, ook voor de gemeenteraadsverkiezingen! Daarom is donderdagavond 8 maart Het Grote Eindhovense Duurzaamheidsdebat. Je bent van harte uitgenodigd om daarbij te zijn!

  Het is jouw kans om van de Eindhovense politiek te horen hoe ze tegen een van de belangrijkste onderwerpen van de toekomst aankijken: een duurzame ontwikkeling van onze stad. Wat staat er de komende vier jaar op de politieke agenda als het gaat om een duurzaam Eindhoven? Hoe kijkt de politiek aan tegen een klimaatneutraal, groen, bereikbaar èn gezond Eindhoven? Je hoort het 8 maart in het CKE in Eindhoven!

  We willen geen vaag en ver van m’n bed-debat

  Daarom hebben we vragen, wensen en ideeën (pdf, 0,4MB) uit de stad opgehaald die alles te maken hebben met een duurzaam Eindhoven.

  De partijen die deelnemen zijn…

  PvdA, D66, VVD, CDA, GroenLinks, Leefbaar Eindhoven, SP, Brede Beweging Links Om, LPF en de CU.

  Programma 8 maart

  19.30 uur: inloop met koffie en thee in het CKE (Pastoor Petersstraat 180)
  19.45 uur: opening
  20.00 uur: start debat
  22.00 uur: netwerkborrel

  Dagvoorzitter is wederom Annet Goltstein!

  Entree is gratis. Wel graag even aanmelden!

  Met vriendelijke groeten,

  De organisatie,
  Trefpunt Groen Eindhoven
  Grootouders voor het Klimaat
  Bibliotheek Eindhoven
  Proeftuin040

  Waarom een Duurzaamheidsdebat?

  De boekdrukkunst is op drie verschillende plekken op de wereld tegelijk uitgevonden. Eigenlijk ging het hetzelfde met Het Grote Duurzaamheidsdebat. Door een mooie samenloop van omstandigheden kwamen we er achter dat we, nota bene op dezelfde datum, een politiek debat over duurzaamheid wilden organiseren.

  Dus Grootouders voor het Klimaat en de organisatie van de Groen Cafés, Trefpunt Groen Eindhoven, Bibliotheek Eindhoven en Proeftuin040 hebben de handen ineen geslagen om een debat te organiseren.

  Want we zijn erg benieuwd naar antwoorden op de volgende vragen: Wat willen de politieke partijen bereiken de komende vier jaar? Hoe staat het met de klimaatdoelstellingen? Is Eindhoven een klimaatbestendige stad? Wat zijn ze van plan met de bereikbare, maar ook gezonde stad? En last but not least: Hoe gaan ze om met duurzame initiatieven vanuit de stad?

  Kapadvies Vredeoord, aanvullend 2

  Lees meer
  Kapadvies Vredeoord, aanvullend

  Lees meer
  Kapadvies halvemaanstraat

  Lees meer
  Kapadvies Schumannstraat

  Lees meer