Kangoeroestraat 32

 • Datum: 20 augustus 2017
 • 7 maart 2017

  Het betreft een 60 jaar oude linde die voorkomt op de lijst waardevolle particuliere bomen en staat op het perceel Kangoeroestraat 32 staat. De wooncoöperatie heeft verzocht de boom te kappen.

  Het advies luidt: buiten behandeling stellen

  Afweging

  De boom aan de Kangoeroestraat is bij een veldbezoek onderzocht. De reden van kap is dat de boom overlast in de vorm van plak (honing- meel of roetdauw.) TGE heeft met de huurders aan tafel gezeten en de overlast besproken. Naar inzicht van TGE kan de overlast weggenomen worden of sterk vermindert. In overleg met de huurder en wooncoöperatie is besloten de groei-omstandigheden van de boom te verbeteren en daardoor de overlast weg te nemen. Het is bekend dat een linde, mits deze in goede grond staat, weinig tot geen overlast geeft met betrekking tot plak. Door een groei-impuls wordt de bladschil dikker en hebben de luizen, die oorzaak zijn van plakvorming, geen vat meer op de bladeren.
  De gemeente Eindhoven betaalt de rekening van het onderzoek en de vervolgactie, dat is inmiddels overeengekomen.

  Conclusie

  De boom krijgt een tweede kans. Het kappen is voorlopig van de baan en de resultaten van de opknapbeurt zullen bepalen of de aanvraag opnieuw wordt ingediend.

  Kapadvies Fontys Rachelsmolen, Parkeergarage

  Lees meer
  Kapadvies Kosmoslaan

  Lees meer
  Advies bomenkap Veluwelaan en Venuslaan

  Lees meer
  Kapadvies Elzentlaan

  Lees meer