Philipsdorp fase 2

 • Datum: 20 augustus 2017
 • 6 maart 2016

  Het betreft het kappen van 55 bomen In de wijk Philipsdorp. Fase twee bestaat uit Keerweerstraat; 4 esdoorns, Annastraat 4 Ginko’s, Henriëttestraat 7 platanen, Hulstlaan 21 peren- en berkenbomen, Johannastraat 8 platanen, Hubertalaan 5 haagbeuken, Lijsterbeslaan 6 diverse bomen.

  Afweging

  De bovengenoemde straten kenmerken zich alle door verharding van gevel tot gevel. De bomen zijn over het algemeen gezond maar hebben noch de ruimte, noch voldoende aarde om door te groeien. Bij TGE bestaat het vermoeden dat de riolering hier en daar lekt waardoor de bomen vocht krijgen. Gelet op de totale verharding van de weg zullen de wortels tegen de onderkant van het trottoir en wegdek aankleven. Bij het bereiken van het dauwpunt hangen vochtdruppels tegen deze onderkant en vangen haarwortels het vocht op.
  Met het voornemen de riool te vervangen en de weg te herinrichten zal er grote schade ontstaan aan de wortelpruik van de bomen. Bomen trachten te behouden is een kansloze optie. Aangezien alle bomen de kwalificatie ‘basisboom’ hebben kunnen de bomen vervangen worden.

  Compensatie

  De compensatie bestaat uit het herplanten van 97 nieuwe bomen, maat 20-25 cm en elk met een plantgat van 2 M3. De totale waard bedraagt € 98.000.
  De waarde van de te kappen bomen bedraagt € 106.000. Echter door een overcompensatie uit de vorige fase van de herinrichting van Philipsdorp ad € 20.000 is er ruimschoots gecompenseerd.

  Advies ‘Dierenweide Acht’

  Lees meer
  Mathildelaan (voormalig Philips Lightning)

  Lees meer
  Advies bestemmingsplanwijziging Boschdijk 1109

  Lees meer
  Ten Hagestraat (11)

  Lees meer