Stamtafel Biodiversiteit

 • Datum: 15 mei 2018
 • De Stamtafel Biodiversiteit is een informeel overleg. In dit overleg inspireren en faciliteren groene partijen elkaar om in actie te komen voor de biodiversiteit in Eindhoven. Het overleg is in 2010 ontstaan.

  Broedplaats voor groene initiatieven

  De Stamtafel Biodiversiteit komt 4 keer per jaar samen en is een broedplaats voor ideeën van inwoners, bedrijven en organisaties als het gaat om groen en biodiversiteit. Samen hebben we 1 gemeenteschappelijke ambitie: biodiversiteit hoog op de agenda in Eindhoven.

  Netwerk bomvol groenkennis

  De Stamtafel Biodiversiteit zit bomvol groenkennis en heeft een groot netwerk. Aan de stamtafel schuiven vertegenwoordigers aan van onder meer; de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV), het instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN), de Stichting Stadsnatuur Eindhoven, Met U-Stadsnatuur (MU-S), GGzE, Naturio, Van Duuren Bosbeheer, SWECO, Natuurwerkplaats Meerhoven, de gemeente Eindhoven en wij natuurlijk.

  De Stamtafel zorgt dus voor het delen van kennis en het verbinden van personen/partijen, waar het gaat om biodiversiteit. Hiermee functioneert de Stamtafel nu al 8 jaar als katalysator voor groene, biodiverse initiatieven. De Stamtafel Biodiversiteit heeft onder andere een bijdrage geleverd aan:

  • Het arrangement ‘Nieuwe wegen naar biodiversiteit in Eindhoven’. Een breed educatieprogramma om de waarde van biodiversiteit onder de aandacht te brengen.
  • De opstart van proeftuin 040, platform voor stadslandbouw in Eindhoven.
  • Implementatie van de kansenkaart biodiversiteit in de gemeente.
  • De oprichting van Stichting Eigen Wijs Boerderij;.
  • Het in stand houden van het arboretum in Meerhoven.

  Heb je zelf een leuk idee waar de Stamtafel je mee kan helpen?

  Mail je biodiverse idee naar info@trefpuntgroeneindhoven.nl en we nemen snel contact met je op!

   

   

  Uitnodiging voor een wandeling in het Philips de Jonghpark 17 oktober

  Lees meer
  Die ellendige blaadjes (of toch niet?)

  Lees meer
  Ook wij anticiperen op de Omgevingswet

  Lees meer
  Noodkap 11 kastanjes

  Lees meer