Bijeenkomst Omgevingswet

 • Datum: 21 februari 2019
 • Afgelopen woensdag hielden we een bijeenkomst de nieuwe Omgevingswet. De Omgevingswet wordt volgens de huidige planning in 2021 operationeel. Dat deze wet grote veranderingen brengt voor alles wat speelt rond ruimtelijke ordening is duidelijk. Sommigen spreken over de grootste wetsverandering sinds de invoering van de grondwet. Ondernemers, initiatiefnemers van ruimtelijke projecten, burgers en andere gebruikers van onze leefomgeving krijgen duidelijk een grotere invloed op de besluitvorming.

  Kernpunten

  Lex Lohman, juridisch medewerker bij de Milieufederatie van Noord-Holland, startte de avond met een presentatie over de kernpunten van de Omgevingswet. Hij informeerde ons over het belang en de betekenis van de nieuwe wet voor burgers en hun belangenorganisaties.

  Route gemeente

  Vervolgens praatte Lorenzo Goudsmits van de gemeente Eindhoven ons bij over de route die de gemeente neemt om tot realisatie en uitvoering van de omgevingswet te komen. Na de vele informatie was er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over de kansen en uitdagingen van de omgevingswet, en de rol van TGE hierin. De gehele avond werd op een plezierige manier voorgezeten door dagvoorzitter Annet Goltstein. We sloten de avond informeel af met een drankje aan de bar van het Stadspaviljoen. 

  Vlnr Lex Lohman, Lorenzo Goudsmits en Annet Goltstein

  Presentaties

  De presentaties van Lex Lohman, Lorenzo Goudsmits en het Koersdocument van de gemeente kun je hier downloaden:

  Heb je een vraag over de omgevingsvisie?

  Stuur een mailtje naar Lorenzo Goudsmits (gemeente Eindhoven) l.goudsmits@eindhoven.nl of mail ons (info@trefpuntgroeneindhoven.nl), dan doen wij ons best een antwoord te geven op je vraag.

  Kapadvies Mathildelaan

  Lees meer
  Kapadvies Mimosaplein

  Lees meer
  Cursus Levende Tuin data 2020

  Lees meer
  Masterplan Zuivelfabriek

  Lees meer