Bruggen bouwen, een vak apart!

 • Datum: 27 november 2017
 • Iedereen die Trefpunt Groen Eindhoven een beetje kent is bekend met onze werkwijze; de ‘beginspraak’. We bundelen en coördineren de inspraak als de plannen nog op de tekentafel liggen. Op deze manier worden groene ideeën en belangen van ons en onze aangesloten groepen zo vroeg mogelijk meegenomen. Dit leidt niet alleen tot kwalitatieve en integrale plannen maar ook tot soepelere procedures en minder bezwaren. Klinkt prachtig toch?! Wij zijn ontzettend trots op onze werkwijze en de successen die we daarmee behalen.

  Uitdaging

  Maar het is lang niet zo gemakkelijk als het klinkt om de beginspraak tot een succesvol einde te brengen. Belangen liggen dikwijls mijlen ver uit elkaar en de fundering om tot overeenstemming te komen is soms broos. Bouw daar maar eens een stevige brug op! Bovendien krijgen de groene groepen of de individuele burgers die wij vertegenwoordigen nogal eens plannen onder de neus geschoven waar enkel nog te kiezen valt tussen een x aantal kwaden. Het stadsbestuur heeft besloten en daarmee is de kous af. Aan ons de uitdaging om de veranderingen die deze plannen teweeg brengen acceptabel te maken.

  Ingezonden stuk

  Wat een plan kan betekenen voor onze stadsinwoners kun je lezen in het ingezonden stuk ‘Help, een woontoren in mijn tuin’. Het stuk is geschreven door een bezorgde bewoner van de Woenselse Watermolen. Dit soort berichten bereiken ons steeds vaker. Geen situatie is hetzelfde en de oplossingen liggen vaak diep verscholen. Dus het bouwen van een stevige brug, dat valt niet altijd mee. Misschien toch eens wat kennis opdoen over Civiele Techniek… 😉

  Gedachten of groene ideeën delen?

  Wil je ook graag je gedachten delen over ontwikkelingen bij jou in de buurt? Heb je groene ideeën of maak je je zorgen over de toekomstbestendigheid van jouw leefomgeving? Je kunt ons altijd een mailtje sturen (info@trefpuntgroeneindhoven.nl). Misschien kunnen we samen een mooie brug bouwen!

  (foto door Bea Straver)

  Advies Bestemmingsplan V De Bergen

  Lees meer
  De Vestdijk wordt een stuk groener

  Lees meer
  Update Clausplein

  Lees meer
  Een veilige èn groene Boschdijk!

  Lees meer