Congres 14 maart

 • Datum: 17 maart 2019
 • Afgelopen donderdag was het congres ‘Klimaat en Water’. Gelukkig had het slechte weer weinig invloed op het aantal bezoekers. Weer en wind werd getrotseerd om te horen wat Reinier van den Berg, Peter Voorn en de waterschapspartijen te vertellen hadden.

  Veerkracht

  Reinier van den Berg vertelde over klimaatverandering en dat het geen vijf voor, maar toch echt vijf over 12 is. Gelukkig had hij mooie oplossingen, haalbare oplossingen om de klok terug te draaien. Onder andere in CO2 opslag in het planten van (heel veel) bomen, waterbuffering, ontstenen en fairtradeproducten. Peter Voorn liet ons zien wat de droge zomer afgelopen jaar gedaan heeft met de flora en fauna. Het is afwachten wat de gevolgen op lange termijn zijn. Dat de natuur een enorme veerkracht heeft, is enigszins een geruststelling.

  Disscussie

  Na de pauze spraken de waterschapspartijen van Waterschap de Dommel met elkaar. In een levendige discussie, onder leiding van dagvoorzitter Annet Goltstein, lieten ze hun belangrijkste standpunten horen. Weet je nog niet wat je moet gaan stemmen 20 maart? Dan hebben we voor jou een handige verkiezingskaart met daarop de standpunten van de partijen (pdf, 1.4 MB) gemaakt.

  Filmpje Juliëtte

  Door de discussie tussen de waterschapspartijen is het filmpje van jeugdbestuurder Juliëtte van Deutekom uh… wat op de achtergrond geraakt. Juliëtte vertelt in het filmpje over het belang van goed waterbeheer en waarom je echt moet gaan stemmen!

  Reinier van den Berg
  Peter Voorn
  Waterschapspartijen in discussie

  (foto’s Bea Straver)

  Bosbios bij het ‘t Wasven

  Lees meer
  GroenKids

  Lees meer
  Monitoring B5 – vrijwilligers gezocht!

  Lees meer
  Koers Trefpunt Groen

  Lees meer