Dunningswerk Philips de Jonghpark

 • Datum: 1 december 2019
 • Vanaf 2 december voert de gemeente Eindhoven 2 weken lang dunningswerk uit in het Philips de Jonghpark. Verspreid door het park worden verdroogde en dode bomen gerooid. Dit doet de gemeente voor de veiligheid van wandelaars en bezoekers van het park en om de bijzondere bomen in het park een kans te geven om echt groot en oud te worden!

  Niet alle dode bomen worden weggehaald. Op plekken waar ze veilig staan, blijven ze staan. Want dode bomen zijn heel waardevol voor allerlei dieren in het park.

  Echt oud worden

  Er wordt gedund om de bomen die echt oud kunnen worden, de ruimte te geven om ook echt oud te worden. Daarbij moet de gemeente soms lastige keuzes maken. Maar juist door te kiezen, ontstaan steeds imposantere bomen die verder te kunnen groeien.

  Variatie in het park

  Op sommige plekken in het park met veel dezelfde soort bomen, wordt bij de dunning ruimte gegeven aan een boom van een andere soort, om zo de variatie in het park te vergroten.

  Nesten van eekhoorns

  Sommige dagen wordt er niet gewerkt. Er zijn verschillende machines nodig om het werk zonder veel schade voor de omringende bomen uit te voeren. Voor aanvang wordt nog een flora- en faunacheck gedaan om bijvoorbeeld nesten van eekhoorn te sparen.

  (Foto’s Bea Straver)

  Geveltuintje

  Lees meer
  Cursus: De Levende Tuin

  Lees meer
  Joop tijdelijk afwezig

  Lees meer
  Nieuwe coördinator: Bram Meulenbeld

  Lees meer