Een groene straat

 • Datum: 13 oktober 2020
 • Goed bezig Anna Chang & vrijwilligers uit de wijk Bennekel! Met z’n allen maken zij hun straat, de Cornelis Schuytstraat, tot een groene oase. Het trottoir, de achtergangen en de boomspiegels zijn ingericht als een grote moestuin.

  Initiatiefneemster Anna komt oorspronkelijk uit Taiwan waar het heel normaal is dat iedereen een moestuintje heeft. Oók in de stad. Ze wilde graag deze mindset uitdragen en anderen inspireren. En dat lukte: inmiddels werken er 14 vaste vrijwilligers mee en springen buren regelmatig bij. Ecologisch denken is belangrijk bij dit project, veel van de gebruikte materialen worden gerecycled en creatief ingezet. Buren en bedrijven helpen een handje door bijvoorbeeld koffiedrab te verzamelen. Lees hier een mooi interview met Anna & de vrijwilligers.

  Ben je benieuwd geworden? Ze nodigen iedereen uit om eens een kijkje in hun straat te nemen!  Straat adopteren
  Wil je ook een stukje straat adopteren? Je kunt bijvoorbeeld meehelpen om zwerfvuil op te ruimen. Of om plantjes te onderhouden bij boomspiegels of in een geveltuintje. Elke kleine bijdrage is welkom! Initiatiefnemer Kees Lepoeter legt daar in dit interview meer over uit. Je kunt je aanmelden via adopteereenstraat@gmail.com.

  Nieuwe lay-out Kansenkaart biodiversiteit

  Lees meer
  Stadscafé: Divers en dierrijk

  Lees meer
  Mag het licht uit?

  Lees meer
  Een groene straat

  Lees meer