Een veilige èn groene Boschdijk!

 • Datum: 20 december 2017
 • Toen Bernice met haar kind en hond bijna van de weg werd gereden, was bij haar de maat vol. Ze startte de actiegroep ‘Herinrichting Boschdijk’. De actiegroep wil de Boschdijk veiliger èn groener.
  Bernice vertelt: “Oversteken is een crime. Er zijn drie rijbanen. In het midden is geen stopplek. Je moet dus wachten tot alle rijbanen vrij zijn en dan heel snel oversteken, want ze rijden hier vaak ontzettend hard. De actiegroep is handtekeningen op gaan halen bij omwonenden voor een burgerinitiatief. De aandacht in de pers hielp ook mee en in no-time hadden we meer dan 500 handtekeningen. Ruim voldoende om mee naar de gemeente te gaan. Wethouder Jannie Visscher en een aantal leden van de raad zijn komen kijken naar de situatie. Tijdens de meningsvormende raadsvergadering stemde iedereen vóór een veiligere Boschdijk.”

  Tijdelijke maatregelen

  Inmiddels is duidelijk dat de herinrichting niet in de top 5 van projecten staat voor 2018. Wel is de gemeente gestart met tijdelijke maatregelen. Op een klein deel van de Boschdijk sluiten een stukje van de middenbaan af. Oversteken wordt zo iets gemakkelijker. Dat is een mooi begin, volgens Bernice. Maar uiteindelijk niet genoeg! Ze wil ook graag dat de Boschdijk groener wordt: “In de wijk is bijna geen groen, alleen asfalt. Veel te warm in de zomer en compleet sfeerloos. Ik merk dat de mensen van verkeer bij de gemeente zich niet met groen bezig houden. En dat is echt jammer.” Om de Boschdijk toch groener te krijgen heeft ze de hulp van het Trefpunt Groen Eindhoven ingeroepen. Samen gaan we bekijken hoe we de combinatie veilig/ groen kunnen maken. Wordt vervolgd…!

  OPROEP

  Wil je graag met Bernice en ons meedenken over de herinrichting van de Boschijk? En samen met de actiegroep ervoor zorgen dat de Boschdijk in 2019 wèl in de top 5 van projecten van de gemeente terecht komt? Neem dan contact op met Bernice via bernice.kamphuis@gmail.com.

  Je kunt ook alle ontwikkelingen volgen op de Facebookpagina van de actiegroep!

  Waarom Vergroenen Loont!

  Lees meer
  Eenmalige gratis inspiratiebijeenkomst voor ondernemers: Vergroenen loont!

  Lees meer
  Natuurinclusief bouwen petitie

  Lees meer
  TGE heeft plaats voor Fair Future Generators!

  Lees meer