Eindhoven krijgt een Groen Café!

 • Datum: 5 juli 2017
 • We werken samen met de bibliotheek en Proeftuin040 aan een Groen Café.

  Hiermee creeën we voor Eindhoven een stevig podium waar in brede zin aandacht wordt besteed aan thema’s als groen, duurzaamheid en natuur. Dit in relatie tot de ontwikkeling van (regio) Eindhoven natuurlijk.

  4 Groen Café’s per jaar

  Onze stad staat immers voor een aantal belangrijke uitdagingen zoals verdichting, kwaliteit van de openbare ruimte, mobiliteit en klimaatadaptatie. Stuk voor stuk onderwerpen die een sterke relatie hebben met groen en/of duurzaamheid, en die uitdagen tot dialoog en discussie. Elk jaar zetten we 4 interessante, inspirerende en bovenal gezellige Groen Cafés neerzetten.

  Zomer en winter

  In de zomermaanden gaan we naar buiten en bezoeken we bijzondere plekken in Eindhoven, op zoek naar mooie verhalen en naar de waarde van groen. In de winter zoeken we een warme, gezellige plek op om te luisteren naar inspirerende sprekers en te discussiëren over actuele onderwerpen. Een vast element is uiteraard de gezellige afsluitende borrel waar we elkaar nader kunnen ontmoeten, kunnen napraten over de thema’s van het Groen Café en ideeën kunnen uitwisselen.

  Natuur- en duurzaamheidseducatie

  Het eerste Groen Café vindt plaats op vrijdag 29 September tussen 16:00 en 19:00 uur. Thema van dit Groen Café is Natuur- en duurzaamheidseducatie (NDE). Sinds de sluiting van het Milieu Educatie Centrum (MEC) is er immers veel te doen geweest over de rol en de vorm van NDE in Eindhoven. Sommige mensen zijn het niet eens met de sluiting van het MEC, terwijl anderen van mening zijn dat het hoog nodig is om NDE eens flink op de schop te gooien. Tijdens dit Groen Café duiken we in de wereld van NDE en gaan we met elkaar in gesprek over de toekomst van NDE in Eindhoven. We hopen op een mooie nazomer want we gaan op excursie gaan naar aanbieders van natuur- en duurzaamheidseducatie in de stad. Hoe geven zij inhoud aan NDE? Hoe ervaren zij de huidige NDE situatie? En hoe denken ze over de toekomst van NDE in Eindhoven?

  Houd voor meer informatie onze facebookpagina in de gaten!

  Waarom Vergroenen Loont!

  Lees meer
  Eenmalige gratis inspiratiebijeenkomst voor ondernemers: Vergroenen loont!

  Lees meer
  Natuurinclusief bouwen petitie

  Lees meer
  TGE heeft plaats voor Fair Future Generators!

  Lees meer