Fair Future Generator: Lisa

 • Datum: 9 mei 2022
 • Via Fair Future Generators, een project van Milieudefensie, is als vrijwillige stagiaire Lisa aangeschoven bij TGE. Wij zijn blij met haar hulp en de mogelijkheid om haar deze ervaring op te kunnen laten doen en samen bij te dragen aan inspiratie voor een Groen Eindhoven.

  Het woord is aan Lisa: ”Mijn naam is Lisa (22 jaar). Ik studeer Healthy Living bij de HAS Hogeschool in Venlo. Dit is een brede opleiding rondom preventieve gezondheid. Niet alleen voeding maar ook gedrag en leefomgeving zijn belangrijke onderdelen bij deze opleiding. Om interessante werkervaring op te doen heb ik mij aangemeld voor het Fair Future Generators traject bij Milieudefensie.

  Binnen dit traject van 4 maanden leer je veel over klimaatrechtvaardigheid en doe je één of twee dagen per week werkervaring op bij een leuk klimaatproject bij jou in de buurt. Voor mijn projecten ben ik beland bij Trefpunt Groen Eindhoven.

  Ik vond het belangrijk om de kennis en vaardigheden van mijn opleiding in te kunnen zetten bij mijn werkervaring, zodat het kan bijdragen aan mijn ontwikkeling tot Health Professional. Bij Trefpunt Groen Eindhoven is hier veel ruimte voor. Groen in de stedelijke omgeving is namelijk erg belangrijk voor een gezonde en klimaat adaptieve stad.

  Ik heb bij Trefpunt Groen Eindhoven de kans gekregen om aan twee projecten mee te werken. Het organiseren van het Groen Café op twee juni aanstaande en het in kaart brengen van alle groene bewonersinitiatieven van Eindhoven.

  Ik kom zelf niet uit Eindhoven maar uit Olst, een dorp in Overijssel. Duurzaamheid en groen is voor mij niet iets nieuws. Samen met 22 andere gezinnen hebben mijn ouders 23 eco-woningen gebouwd. De aardehuizen hebben mij veel geleerd over duurzaamheid en een gezonde leefomgeving. Ik vind het leuk om bij TGE te leren hoe groen ook in steden ingezet kan worden.”

  Waarom vergroenen loont!

  Lees meer
  Kapadvies Gemini TU/e

  Lees meer
  Eenmalige gratis inspiratiebijeenkomst voor ondernemers: Vergroenen loont!

  Lees meer
  Groen Café op 2 juni ’22: ”Een gezonde bodem in het Stedelijk gebied van Eindhoven”. Zien we je daar?

  Lees meer