Groen Café: Er is leven na de groei: Lezing Paul Schenderling - dinsdag 10 oktober -

Type: Eenmalige activiteit

In zijn lezingen bespreekt Paul wat er nodig is om rechtvaardig te handelen binnen onze economie. Hij legt op een heldere manier uit hoe onze huidige economie werkt. Aan de hand van kleine en grote verhalen neemt hij je mee naar een Nederland dat binnen de draagkracht van de aarde leeft, terwijl mensen gelukkiger zijn geworden en de welvaart van verreweg de meeste Nederlanders intact is gebleven. Dit nieuwe verhaal voor Nederland is ambitieus, wetenschappelijk gefundeerd, waarde gedreven, sociaal en realistisch.

Groen Café: Er is leven na de groei: Lezing Paul Schenderling - dinsdag 10 oktober -

Paul maakt altijd veel ruimte voor vragen en interactie. Vaak willen mensen weten welke maatregelen er nodig zijn om het nieuwe verhaal voor Nederland te realiseren. Daarbij komt het van pas dat hij ruim 10 jaar onderzoeks- en advieservaring heeft en ervaring met politiek-bestuurlijke processen, op lokaal, regionaal en landelijk niveau.

Paul Schenderling is econoom, schrijver en spreker. Hij adviseert, schrijft en spreekt over sociale en ecologische vraagstukken vanuit een economische invalshoek. Paul is oprichter en programmaleider van Postgroei Nederland, een netwerk van deskundigen uit 11 verschillende politieke partijen. Namens deze denktank schreef hij in 2022 het boek Er is leven na de groei. Nu steeds meer wetenschappers stoppen met groei bepleiten, is dit het eerste boek in Nederland dat concreet laat zien hoe dit kan.

Meer informatie of tickets voor deze lezing? Dat kan via deze link: Groen cafe: lezing Paul Schenderling | Bibliotheek Eindhoven 

Groen café
Het Groen Café is een samenwerking tussen Trefpunt Groen Eindhoven, Bibliotheek Eindhoven, Art + Tech Society, groen landgoed het Wasven en IVN Veldhoven Eindhoven Vessem. Door het structureel organiseren van groene evenementen willen we voor Eindhoven een stevig podium creëren om meer aandacht te geven aan thema's als groen, duurzaamheid en natuur in relatie tot de ontwikkeling van (de regio) Eindhoven.