Groen Café Filmspecial: Groenkijkers met Q&A - dinsdag 6 februari

Type: Eenmalige activiteit

In Groenkijkers brengt Sanne Rovers een visuele ode aan natuurbeschermers zoals haar vader, die elk op eigen wijze proberen hun stukje natuur te behouden en verbeteren. We zijn deelgenoot van hun kleine ontdekkingen en successen en ervaren we hoe zij worstelen met het wanhopige gevoel of het allemaal nog wel zin heeft.

 

Groen Café Filmspecial: Groenkijkers met Q&A - dinsdag 6 februari
'Liefde voor de natuur begint met goed kijken’, antwoordt de vader van regisseur Sanne Rovers op de vraag wat zij kan doen tegen de machteloosheid die zij voelt over de achteruitgang van de biodiversiteit, de klimaatverandering en stikstofcrisis. 'Dat wat je liefhebt koester je.’
 
Groenkijkers is een poëtische en urgente mozaiekfilm over liefde voor de natuur, verbintenis met een plek, verdriet om wat verdwijnt en hoop om wat er kan veranderen. Tijdens het Groen Café van dinsdag 6 februari in het NATLAB komt regisseur Sanne Rovers samen met haar vader langs voor een Q&A, onder leiding van Jannie Landa. Kom jij ook?
 
Dit Groen Café wordt georganiseerd in samenwerking met Sanne Rovers en het NATlab. Wil je meer informatie of een ticket kopen? Dat kan hier.
 
Wat is het Groen Café?
Het Groen Café is een samenwerking tussen Trefpunt Groen Eindhoven, Bibliotheek Eindhoven, IVN Veldhoven, Eindhoven Vessem, Art en Tech society Eindhoven en Groendomein het Wasven. Door het structureel organiseren van tien Groen Cafés per jaar willen wij voor Eindhoven een stevig podium creëren waar in brede zin aandacht wordt besteed aan thema’s als groen, duurzaamheid en natuur in relatie tot de ontwikkeling van (regio) Eindhoven. Onze stad staat immers voor een aantal belangrijke uitdagingen in het kader van o.a. verdichting, kwaliteit van de openbare ruimte, mobiliteit en klimaatadaptatie. Stuk voor stuk onderwerpen die een sterke relatie hebben met groen en/of duurzaamheid, en die uitdagen tot dialoog en discussie. In elk Groen Café is er gelegenheid om te luisteren naar inspirerende sprekers en tijdens het debat te discussiëren over actuele onderwerpen. We sluiten af met een netwerkborrel waar we kunnen ontmoeten, napraten en inspireren. Welkom!