Groen Café: Jan Rotmans over Nederland in transitie - dinsdag 27 februari

Type: Eenmalige activiteit

Prof. Dr. Ir. Jan Rotmans, een internationale autoriteit op het gebied van transities en duurzaamheid, biedt overheden, bedrijven en bovenal individuen de oplossing voor de chaos en crises die wij allemaal voelen. Hij pleit voor 11 transities om onze maatschappij en zo de wereld leefbaar te houden. Voorbij de angst voor verandering. Hij laat zien wat juist wél kan en wat het oplevert. Niet alleen met je hoofd, maar ook met je hart.

Groen Café: Jan Rotmans over Nederland in transitie - dinsdag 27 februari

Wat kun je verwachten?
In zijn lezingen en masterclasses, die gerelateerd zijn aan de 11 transities die hij gedefinieerd heeft, maakt hij complexe materie eenvoudig en toegankelijk. Op 27 februari kun je een betoog verwachten dat persoonlijk is – elke transitie begint namelijk bij het individu. Prof. Rotmans gaat graag in gesprek over relevante thema's om zo te motiveren en inspireren tot verandering. Hij zet niet alleen aan tot anders denken, hij motiveert tot anders doen.

Over Jan Rotmans
Jan Rotmans is hoogleraar en wetenschapper op het gebied van klimaatverandering, duurzaamheid en transities. Hij heeft meer dan dertig boeken en driehonderd wetenschappelijke artikelen over klimaatverandering, klimaatmodellen en duurzame veranderingen geschreven.

Meer informatie en aanmelden? Dat kan hier.

Wat is het Groen Café?
Het Groen Café is een samenwerking tussen Trefpunt Groen Eindhoven, Bibliotheek Eindhoven, IVN Veldhoven, Eindhoven Vessem, Art en Tech society Eindhoven en Groendomein het Wasven. Door het structureel organiseren van tien Groen Cafés per jaar willen wij voor Eindhoven een stevig podium creëren waar in brede zin aandacht wordt besteed aan thema’s als groen, duurzaamheid en natuur in relatie tot de ontwikkeling van (regio) Eindhoven. Onze stad staat immers voor een aantal belangrijke uitdagingen in het kader van o.a. verdichting, kwaliteit van de openbare ruimte, mobiliteit en klimaatadaptatie. Stuk voor stuk onderwerpen die een sterke relatie hebben met groen en/of duurzaamheid, en die uitdagen tot dialoog en discussie. In elk Groen Café is er gelegenheid om te luisteren naar inspirerende sprekers en tijdens het debat te discussiëren over actuele onderwerpen. We sluiten af met een netwerkborrel waar we kunnen ontmoeten, napraten en inspireren. Welkom!