Groen Café: Onderhoudsarme en biodiverse tuin - woensdag 6 maart

Type: Eenmalige activiteit

Betekent het hebben van een biodiverse tuin dat je er dan helemaal niets meer in doet? Nee, dat niet. Maar je werkt wel mét de natuur in plaats van er tegen. In dit Groen Café bij bibliotheek Eindhoven leer je dat dat een groot verschil maakt. Ook leer je meer over de bodem van je tuin, want daar begint het allemaal mee.

 

Groen Café: Onderhoudsarme en biodiverse tuin - woensdag 6 maart

Marije van der Park
Marije van der Park ontwerpt en creëert paradijzen in de vorm van eetbare bostuinen, groene schoolpleinen, gezonde parken en eetbare plantsoenen. Kleine natuur in de buurt om van te genieten en te oogsten voor mens en dier. Een kaartje kopen kan hier. We starten om 19:30 uur.

Wat is het Groen Café?
Het Groen Café is een samenwerking tussen Trefpunt Groen Eindhoven, Bibliotheek Eindhoven, IVN Veldhoven, Eindhoven Vessem, Art en Tech society Eindhoven en Groendomein het Wasven. Door het structureel organiseren van tien Groen Cafés per jaar willen wij voor Eindhoven een stevig podium creëren waar in brede zin aandacht wordt besteed aan thema’s als groen, duurzaamheid en natuur in relatie tot de ontwikkeling van (regio) Eindhoven. Onze stad staat immers voor een aantal belangrijke uitdagingen in het kader van o.a. verdichting, kwaliteit van de openbare ruimte, mobiliteit en klimaatadaptatie. Stuk voor stuk onderwerpen die een sterke relatie hebben met groen en/of duurzaamheid, en die uitdagen tot dialoog en discussie.

In elk Groen Café is er gelegenheid om te luisteren naar inspirerende sprekers en tijdens het debat te discussiëren over actuele onderwerpen. We sluiten af met een netwerkborrel waar we kunnen ontmoeten, napraten en inspireren. Welkom!