Groen Café: Voedsel met smaak – Terugblik

Type: Eenmalige activiteit

Stadslandbouw als oplossing voor ons voedselprobleem? Tijdens het Groen Café op zondag 25 september 2022 stond deze vraag centraal. We kijken terug op een succesvol eerste Groen Café in het uitgebreide samenwerkingsverband met groendomein het Wasven, IVN Veldhoven, Eindhoven Vessem, Bibliotheek Eindhoven en Art en Tech Society. 

Tim Elfring heeft de aanwezigen alles verteld over stadslandbouw en aquaponics als een van de oplossingen voor de toenemende voedselcrisis. Voedselveiligheid, overmatig watergebruik, lange productie- en distributieketens en een hoog energiegebruik maken het vervaardigen van ons dagelijks voedsel steeds complexer en minder duurzaam. Door de productie onder gecontroleerde omstandigheden dicht bij de eindgebruiker te houden kan de voedselproblematiek beter beheerst worden.

 

Na afloop van de lezing was er uitgebreid de tijd om te reageren op vragen, waarna overgegaan werd op cultuur met een muziekband als onderdeel van het festival muziek met Smaak. Ook kregen de aanwezigen van dit Groen Café nog een speciaal kijkje in de moestuin op van Het Wasven. Deze rondleiding werd verzorg door Gerard van Eijnthoven, de oudste vrijwilliger van Het Wasven. 

 

Foto's door Bea Straver