IVN en Steenbreek

 • Datum: 6 augustus 2019
 • Ook het IVN Veldhoven Eindhoven Vessem is bezig met de Operatie Steenbreek! Wat het IVN voor je kan betekenen, lees je hier.

  Cursus ‘Help, ik heb een tuin’

  Met de cursus ‘ Help, ik heb een tuin’ van 4 avonden kijken we samen naar je tuin om deze klimaatbestendig en zo diervriendelijk mogelijk in te richten en te onderhouden. Oftewel: hoe maak ik een levende tuin?  Het uitgangspunt is: bestraten, alleen wat nodig is. 1 tegel eruit en een plant erin is al winst. Je kunt je opgeven voor de cursus via de Volksuniversiteit Eindhoven.

  Wilt je als een groep een cursus op maat? Neem contact op met het Trefpunt Groen Eindhoven voor informatie!

  Excursie in uw wijk

  Met een excursie in de wijk geeft het IVN bewoners de mogelijkheid om hun eigen buurt te bekijken met aandacht voor wateroverlast en inrichting van tuinen, zoals bijvoorbeeld de verhouding tegels versus groen. Het IVN kan info geven om tuinen, stoepen en straten klimaatbestendiger en dus ook diervriendelijker in te richten.

  Het TGE heeft informatie over subsidiemogelijkheden bij het vergroenen van straten. Neem hiervoor contact met ons op!

  Presentatie ‘tegel eruit, plant erin’

  Het IVN kan een presentatie geven in uw buurthuis, verenigingszaal of andere locatie over het onderwerp ‘tegel eruit, plant erin’. Hierin komen ook het klimaat en diervriendelijkheid aan de orde. De presentatie duurt een half uur. Daarna is er tijd voor vragen.

  Stand tuincentrum of open dag

  Het IVN kan een stand inrichten in een tuincentrum of tijdens een open dag. In de stand kunnen geïnteresseerden info ophalen over het vergroenen van de omgeving met planten, insecten en wateropvang. 

  Interesse?

  Neem contact op met het IVN via Ivn.vev@gmail.com.

  Bijeenkomsten Duurzame Natuur

  Lees meer
  Datum verzet: Workshop: Water in de tuin

  Lees meer
  IVN en Steenbreek

  Lees meer