Klimaatrobuust bouwen

 • Datum: 4 februari 2020
 • Klimaatrobuust bouwen is wat ons betreft een múst. Met simpele voorzieningen zorgt het voor meer biodiversiteit en leefbaarheid in de stad. Wil je meer weten hoe en waarom? De gemeente Eindhoven helpt je een handje met een mooie nieuwe pagina vol informatie!

  Klimaatrobuust bouwen betekent ook ‘natuurinclusief’ bouwen. De natuur krijgt daarbij een plek binnen onze bebouwing én het stimuleert nieuw leven! Hartstikke nuttig dus voor de dieren/planten om ons heen. Zo kun je vleermuizen helpen nestelen, groene daken maken of wadi’s aanleggen. Maar het is niet alleen de natuur die van klimaatrobuust bouwen profiteert. Ook wij, als mensen, hebben er veel aan. Het is een (mede)oplossing voor de wateroverlast en hittestress die wij ervaren. En bereidt ons voor op de toekomst!

  Wadi’s,neststenen en meer

  Op de nieuwe pagina van de gemeente Eindhoven vind je allerlei voorbeelden van natuurinclusief bouwen. Hóe je deze inbouwt en wáár. Denk aan het plaatsen van neststenen voor vogels of het beplanten van boomspiegels. Per item krijg je korte en concrete informatie over het onderwerp. En het beantwoordt vragen als: Op welke hoogte moeten neststenen hangen? Of welke bloemrijke planten kun je het beste rondom je boomspiegels zetten? De pagina bundelt alle basisinformatie zodat je jezelf een hele zoektocht bespaart. Je kunt er dus direct mee aan de slag!

  Inspiratierol

  Als Trefpunt Groen Eindhoven zijn we erg blij met deze nieuwe pagina. Deze zal ons in de toekomst zéker helpen met onze adviezen én inspiratierol! Samen met ecologen en experts uit ons netwerk sturen wij al jaren aan op ‘natuurinclusief bouwen‘ bij nieuwbouwprojecten. We adviseren, enthousiasmeren en informeren over ontwerpers en ontwikkelaars. Bijvoorbeeld over het plaatsen van gierzwaluwstenen en huismusvides in bijvoorbeeld de nieuwe Kruidenbuurt (Stratum) en plan Celcius (Tongelre). Ook sturen we aan op groene daken, gevels en erfafscheidingen en waren we, namens de Stamtafel Biodiversiteit, initiatiefnemers van deze nieuwe pagina van de gemeente.

  Je leest hier meer over wat we doen om natuurinclusief bouwen te stimuleren.

  Klimaatrobuust bouwen

  Nieuw boek: ‘Bescherming van biodiversiteit’

  Lees meer
  Klimaatrobuust bouwen

  Lees meer
  Dommelwandeling door de stad

  Lees meer
  Trudo Vertical Forest op Strijp-S!

  Lees meer