Natuurinclusief wonen, help jij ook mee?

 • Datum: 25 augustus 2021
 • Zaterdagmiddag 4 september Museum Klok en Peel, Asten – Inloop start om 14.00 uur.
  Inspiratiebijeenkomsten Natuurinclusief bouwen.

  We genieten er allemaal weleens van, een zingende vogel op het dak, een fladderende vleermuis boven de tuin, of een vlinder op een geurig bloeiende plant. Zeker in de afgelopen tijd hebben veel mensen het groen in hun directe woonomgeving meer leren waarderen en zijn veel naar buiten gegaan.

  Planten en dieren brengen lucht en leven in de bebouwde kom, maar die natuur is daar niet vanzelfsprekend. Het kan alleen bestaan als we deze dieren voldoende verblijfplaatsen en gebieden met natuurlijk voedsel aanbieden. Daarom is een natuurinclusieve leefomgeving een zaak van ons allemaal!

  Wil jij graag meer weten over hoe je jouw directe leefomgeving meer biodivers kunt inrichten?

  Vogelbescherming Nederland, Zoogdiervereniging en de Provincie Noord-Brabant hebben de handen in één geslagen voor het project ‘Heel Brabant bouwt natuurinclusief’, waarmee we het belang van natuurinclusieve bouw, renovatie, na-isolatie en gebiedsinrichting onder de aandacht willen brengen. Ook particulieren en vrijwilligers met een warm hart voor vogels, vleermuizen en andere natuur kunnen daarbij helpen.

  Daarom organiseren we informatiebijeenkomsten waarbij je leert wat een Natuurinclusieve leefomgeving inhoudt. Daarbij maak je kennis met onze website Bouwnatuurinclusief.nl -vol informatie en inspiratie over de natuurvriendelijkere inrichting van onze woonomgeving- en de website Mijnvogeltuin.nl, gericht op natuurvriendelijke tuininrichting. We willen je daarmee helpen om zelf, bij jouw in de buurt, aan de slag te gaan en anderen te betrekken!

  Welke onderwerpen komen o.a. aan bod?

  • Waarom is Natuurinclusief Bouwen zo belangrijk?
  • Hoe lok je verschillende soorten vogels en vleermuizen naar je tuin?
  • Welke vogel- en vleermuiskasten zijn geschikt en waar kun je die het beste plaatsen?
  • Hoe kun je bij de verbouwing of na-isolatie van je eigen huis rekening houden met gebouw bewonende soorten?
  • Hoe maak je samen met je buren en de gemeente je wijk natuurinclusief?
  • En hoe spreek je de gemeente, een projectontwikkelaar of woningcorporatie aan op hun verantwoordelijk in het creëren van een mens- én natuurvriendelijke woonomgeving?

  Kom jij, als enthousiaste particulier en/of vrijwilliger, ook naar de bijeenkomst op:

  Zaterdagmiddag 4 september Museum Klok en Peel, Asten – Inloop start om 14.00 uur.·

  Wil je komen, meldt je dan aan op: www.zoogdiervereniging.nl/NIB Je bent van harte uitgenodigd, maar let op, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (ook afhankelijk van de geldende Covid-19-maatregelen*). Zorg dus dat je er snel bij bent.

   *Mocht het, in het geval van geldende veiligheidsmaatregelen in relatie tot Covid-19, niet mogelijk zijn om bij elkaar te komen op locatie, dan zal worden overgegaan op een online bijeenkomst.

  Foto’s: Erik Korsten

  Persconferentie van Water

  Lees meer
  Klimaatnetwerk040 organiseert het eerste klimaatfestival van Eindhoven

  Lees meer
  Maak je eigen Climate Clip

  Lees meer
  Eindhoven Waterblitz Weekend

  Lees meer