Groen Bennekel

Type: Bewonerinitiatief

In de wijk Bennekel zet een groep vrijwilligers zich in voor een groene, schone en gezonde wijk. Groen Bennekel is een werkgroep van het Buurtplatform Bennekel Belang die zich inzet voor een groenere wijk in Bennekel. In samenwerking met de gemeente en Woonbedrijf plant de werkgroep meer groen in de wijk aan de hand van geveltuintjes, moestuinen en bloembakken.

Het initiatief Groen Bennekel dat wordt geleidt door Laura Astola is gestart omdat Bennekel een groenarme wijk is. Dit is niet alleen slecht voor de gezondheid van omwonenden maar ook voor het klimaat. Meer groen in de wijk bevordert de opname van CO2 en draagt op deze manier ook bij aan een schonere lucht. Daarnaast werkt het als buffer bij hoosbuien en draagt het bij aan de biodiversiteit door vlinders en bijen te helpen.

Er zijn verschillende groene initiatieven die Groen Bennekel heeft opgestart. Verspreid door de wijk vind je de geveltuintjes en bloembakken. Een van de vrijwilligers die hieraan meewerkt is Anna Chang. Zij heeft niet alleen haar eigen tuin omgebouwd tot een ware moestuin maar plant en onderhoud ook groen op andere plekken in de straat en helpt buren bij het vergroenen van de tuin. Een ander initiatief is De Buurtwerf. Naast wijkcentrum De Dommel heeft Groen Bennekel samen met buurtbewoners en andere partners een buurttuin opgestart genaamd De Buurtwerf. De buurttuin is nog volop in ontwikkeling en is een plek om te tuinieren en te ontmoeten.

Langzaam wordt de wijk Bennekel steeds ietsje groener maar er zijn natuurlijk altijd meer mogelijkheden om de handen uit de mouwen te steken en je in te zetten voor een groenere wijk. Woon jij ook ik Bennekel en doe je graag mee, neem dan een kijkje op de Facebookpagina GroenBennekel of de website van GroenBennekel voor de aankomende activiteiten.