IVN Veldhoven Eindhoven Vessem

Type: Bedrijf/instelling

IVN Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid is een landelijke vereniging met plaatselijke afdelingen. IVN Veldhoven Eindhoven Vessem is zo’n afdeling met als werkgebied de gemeenten Veldhoven, Eindhoven en een deel van de gemeente Eersel (de kernen Vessem, Knegsel en Wintelre).

De afdeling is ontstaan door samenvoeging van IVN Veldhoven-Vessem en IVN Eindhoven in 2013 en heeft ca. 320 leden. het doel van IVN Veldhoven Eindhoven Vessem is om met onze activiteiten belangstelling te wekken voor natuur en milieu. Bovendien willen zij de kennis bij het publiek hierover vergroten. Met diverse activiteiten zorgen ze voor bescherming en ontwikkeling van de natuur in ons gebied.

Het verenigingsgebouw "D'n Aard" ligt in Veldhoven. Het wordt gebruikt voor bijeenkomsten van bestuur en werkgroepen, voor cursussen en jeugdactiviteiten en dient verder als werkplaats en voor opslag van materialen. Het gebouw is volledig omgeven door de "Jo van Dun vlindertuin". In de tuin vind je nectar- en waardplanten voor vlinders, rupsen en andere insecten, maar ook een moeras en een vijver met kikkers, padden en salamanders.

Klik hier voor de website van IVN Veldhoven Eindhoven Vessem