KNNV Eindhoven

Type: Bedrijf/instelling

De KNNV (Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereninging) is een landelijke organisatie voor natuurbeleving, natuurstudie en natuurbescherming. De afdeling in Eindhoven voert veldbiologie uit met werkgroepen. Daarnaast geeft KNNV Eindhoven haar afdelingsblad VENKRAAI viermaal per jaar uit. 

 

KNNV Eindhoven organiseert diverse cursussen, wandelingen, lezingen en excursies over biodiversiteit, natuur(herstel) en dieren en insecten. De Eindhovense afdeling kent haar activiteiten voornamelijk in de werkgroepen. De werkgroepen hebben veelal een eigen programma en zijn autonoom in haar werkzaamheden. Er worden twee keer per maand bijeenkomsten georganiseerd, uitgezonderd de maanden juni, juli en augustus. Dat wil niet zeggen dat de activiteiten stil komen te liggen. Onderlinge afspraken worden gemaakt, voor soms bijzondere gebeurtenissen.

Een ieder die zich betrokken voelt bij de natuur en daarover best veel over te weten wil komen, wordt door KNNV Eindhoven uitnogdigd om samen de natuurwereld te ervaren, te leren kennen en haar te begrijpen.