Struikroven

Type: Partner

Struikroven redt het bestaande groen uit voor-en achtertuinen en geven het een nieuwe bestemming in een bestaande omgeving. Dit wordt gedaan in samenwerking met buurtbewoners of in opdracht van woningcorporaties, projectontwikkelaars of gemeenten. Het groen krijgt een tweede leven in tuinen van omwonenden, op plekken in de openbare ruimte of in een 'Roverstuin'

Een Roverstuin is een oplossing voor het verdwijnen van bestaand groen dat makkelijk een tweede leven kan krijgen. In plaats van dat het in de groenbak beland of wordt afgevoerd naar de composteerder, wordt het beschikbaar gesteld voor de Roverstuin. De planten worden (tijdelijk) ingekuild in de Roverstuin, verzorgd en beheerd en vervolgens op een sociale manier gedistribueerd onder bewoners of bestemmingen in de regio. 

Struikroven is begonnen als buurtinitiatief in Eindhoven, maar is inmiddels een snelgroeiende, landelijke stichting. De initiatiefnemers willen op een positieve en simpele manier een bijdrage leveren aan duurzaamheid en circulariteit. Zij geloven dat bewoners 'caretakers' van de natuur worden met Struikroven. 

Daarnaast geeft Struikroven bewoners een alternatief om om te gaan met groen en ontwikkelen zij daarmee meer bewustzijn over thema's zoals klimaatadaptatie, biodiversiteit en circulaire samenleving. Met Struikroven wordt de gemeenschapszin in wijken verbeterd, wat groen verbindt! 

Klik hier voor de website van Struikroven