Voedselbos Wielewaal

Type: Bewonerinitiatief

Aan de Elburglaan, verscholen in het bos, bevind zich het voedselbos wielewaal. Het bos met een verscheidenheid aan fruit- en notenbomen, vruchten en kruiden biedt voedsel voor zowel mens als dier. Daarnaast vormt het een plek waar mensen kunnen samenkomen om te leren van en met de natuur.

Voedselbos Wielewaal

Het terrein waar nu het voedselbos te vinden is was eerst onderdeel van het landgoed dat lang is bewoond door Frits Philips. In 2014 is een onderdeel van dit terrein op initiatief van Arjen de Vries omgevormd tot een voedselbos. Maartje Meerman – Kreike heeft de coördinatie van het voedselbos later overgenomen. Samen met een groep vrijwilligers wordt er elke week in het voedselbos gewerkt om de biodiversiteit verder te verhogen en in de gaten te houden wat het voedselbos nodig heeft.

Maartje haar achtergrond zit in de voeding en preventieve gezondheid. Het voedselbos dient als de perfecte plaats voor workshops en lessen niet alleen voor Maartje en andere de vrijwilligers maar ook andere mensen kunnen het voedselbos afhuren. De plannen voor het voedselbos zijn het verder uitbreiden van activiteiten zodat het kan dienen als een sociale plek, een netwerk en een groen klaslokaal. Het is hierbij wel van belang dat het bos in balans blijft en dat er wordt gekeken naar wat het voedselbos ervoor terug krijgt. Langzaam vinden steeds meer bewoners in Eindhoven deze mooie plek om te ontspannen en leren.

Zou jij ook als vrijwilliger aan de slag willen bij dit voedselbos of willen leren in het groene klaslokaal? Neem dan een kijkje op de facebookpagina.