Voedselbosje bij De Splinter

Type: Bewonerinitiatief

Tegenover het speelpark De Splinter is WIJ Eindhoven samen met De Splinter, gemeente en buurtbewoners bezig om een voedselbosje op te zetten. Het voedselbosje vol eetbare planten en bomen zal dienen als een soort buurtmoestuin. Het wordt een plek waar mensen kunnen ontmoeten en waar ruimte is voor educatie voor zowel kinderen als volwassenen om meer te leren over natuurlijk voedsel.

Zo’n twee jaar geleden in dit initiatief op tafel gekomen nadat Buurt in Bloei (het onderdeel van WIJ Eindhoven dat focust op verbinding in de buurt) in contact kwam met twee buurvrouwen. De buurvrouwen Kim en Eloise hadden al langer het plan om een buurtmoestuin op te zetten. Met de wens vanuit bewoners uit de wijk om in samenwerking met De Splinter iets te creëren voor de wijk is het plan voor het voedselbos ontstaan. De afgelopen twee jaar zijn er vele vergaderingen geweest. Het voedselbos zal gepland worden op gemeentegrond wat zo zijn drempels met zich meebracht. Nu is er groen licht en kan er geld bij elkaar worden verzameld om het voedselbos aan te leggen.

Zou jij ook willen meewerken aan dit initiatief? Dat kan, er is namelijk nog ruimte voor vrijwilligers of donaties. Voor meer informatie kun je een mail sturen naar suzanpennings@wijeindhoven.nl.