Even voorstellen: Mimosa!

15 september 2022

Even voorstellen: Mimosa!

Per 1 september maakt Mimosa deel uit van het team van Trefpunt Groen Eindhoven. Wij zijn heel blij met Mimosa en haar kennis en expertise. Zij stelt zich graag voor aan jullie:

Hi mijn naam is Mimosa Spitz (20 jaar). Ik studeer Built Environment met de studierichting Urban Design aan de Breda University of Applied Sciences. Het is inmiddels al mijn laatste jaar van mijn studie en ik ben nu bezig met mijn minor ‘Stedenbouw ontwerpen’ aan de Hogeschool van Rotterdam. 

Sinds kleins af aan ben ik al bezig met duurzaamheid. Dit komt omdat mijn vader vrijwilliger is bij GroenLinks en mij altijd meenam naar verschillende initiatieven, zoals het schoon prikken van de buurt. Ondanks dat ik dat niet het leukste vond, heeft het me vroeg laten nadenken over de impact van de mens op het milieu. Hierna ben ik begonnen aan mijn studie waardoor ik veel leerde over duurzaamheid in de gebouwde omgeving. Vooral circulariteit vond ik erg fascinerend. Ik realiseerde dat ik vanuit mijn vakgebied echt wel een verschil kan maken voor een duurzame wereld.

Om de eerste stap te zetten heb ik mij aangemeld voor het traject Fair Future Generators van Milieudefensie. Ik ga de aankomende vier maanden Trefpunt Groen Eindhoven ondersteunen. Daar krijg ik de kans om te helpen met twee projecten. Het in kaart brengen en interviewen van groene bewonersinitiatieven in Eindhoven en het organiseren van een Groen Café met deze bewonersinitiatieven.

Met Fair Future Generators leer ik in 4 maanden alles over klimaatrechtvaardigheid en word ik gekoppeld aan een duurzaam project zoals het Trefpunt Groen Eindhoven. Met de trainingen van FFG en de kennis van mijn studie kan ik Trefpunt Groen Eindhoven goed ondersteunen. Daarnaast leer ik voorbeelden uit de praktijk en ik ben heel benieuwd wat mij allemaal gaat inspireren!