Even voorstellen: Nuno

12 september 2023

Per 1 juni maakt Nuno deel uit van het team van Trefpunt Groen Eindhoven. Wij zijn blij met zijn expertise en kennis en heten hem van harte welkom bij het Trefpunt. Inmiddels heeft hij als coördinator al de nodige gesprekken gevoerd en adviezen geschreven. Hij stelt zich graag even voor aan jullie; 

 

 

Hallo, ik ben Nuno Curado, ecoloog en natuur enthousiast! Sinds juni ben ik coördinator bij Trefpunt Groen Eindhoven.

Ik kom oorspronkelijk uit Portugal, waar ik vele jaren in natuurbescherming heb gewerkt. Later heb ik me beziggehouden met natuur en biodiversiteit in stedelijke gebieden. 

In Portugal studeerde ik biologie en bij Universiteit Leiden behaalde ik mijn MSc. Dat was ook de eerste periode dat ik in Nederland woonde. Sinds 2009 ben ik professioneel betrokken bij biodiversiteit, (stads)natuur en het betrekken van mensen bij natuurbescherming.

Ik woon sinds 2019 in Eindhoven. Destijds maakten haar parken en groene gebieden meteen een goede indruk op me. Het Dommelplantsoen (binnen de stad), met hun natuurlijk karakter,  en Gijzenrooi (en haar omgeving) met hun kleinschalige landbouw, bossen en poelen, zijn mijn twee favorieten gebieden!

Voordat ik voor TGE werkte heb ik Wild Eindhoven opgericht, met als missie om iedereen een kans te geven de natuur in de stad te ontdekken! Dat deed ik door natuurwandelingen in Eindhoven en omgevingen, ‘Wild Breaks’ voor bedrijven, en workshops te organiseren.

Tijdens de afgelopen drie maanden binnen TGE ben ik positief verrast met de kennis en de betrokkenheid van de organisaties en mensen uit het brede netwerk van het trefpunt. Ook de goede communicatie met Gemeente Eindhoven maakt ons werkt een stukje makkelijker. 

Met TGE wil ik nu, samen met mijn collega’s Esther en Judith, een ‘groene vingerafdruk op de stad zetten! Eindhoven is nu ook mijn stad, dus ik wil eraan bijdragen dat het niet alleen een stad is die groener wordt, maar ook dat dit groen echt bijdraagt aan de biodiversiteit en de mensen. We rekenen op iedereens hulp om dit te bereiken!

Foto's: Wild Eindhoven/Nuno Curado