Gemeenteraadsverkiezingen 2022 - heb jij 'groene' suggesties voor het nieuwe college? Meld ze bij TGE

8 maart 2022

Gemeenteraadsverkiezingen 2022 - heb jij 'groene' suggesties voor het nieuwe college? Meld ze bij TGE

Op 14, 15 en 16 maart van dit jaar zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. In 2021 stuurde TGE deze brief naar alle politieke partijen. De belangrijkste punten voor TGE zijn dat er geen verdere ontwikkelingen plaatsvinden in het Natuur Netwerk Brabant (NNB) en de Ecologische Verbinding Zones (EVZ) in de stad. Zoveel mogelijk behoud van bestaand, ecologisch waardevol, groen, en een betere borging van de groenopgave bij nieuwbouw.

TGE is in gesprek met de gemeente om een aantal van deze opgaven te concretiseren. Zo zien we graag dat er voor grotere projecten standaard een maatschappelijke kosten-baten analyse wordt opgesteld. Maar we zijn bijvoorbeeld ook in gesprek over hoe de groenopgave bij nieuwbouw beter te borgen, zoals dat nu ook geregeld is voor bijvoorbeeld de wateropgave of een parkeeropgave.

Is groen en duurzaamheid een belangrijk thema voor jou bij de verkiezingen, doe dan de stemwijzer om te kijken welke politieke partij het beste past bij jouw groene ambities: https://eindhoven.stemwijzer.nl/#/

Zodra de uitslag van de verkiezingen bekend is en we weten welke partijen een coalitie gaan vormen zullen we vanuit TGE kijken hoe we in het nieuwe college groen nog hoger op de agenda kunnen krijgen. Heb jij nog 'groene' ideeën/suggesties voor het nieuwe college? Laat ze ons dan weten via info@trefpuntgroeneindhoven.nl!