Nieuw in Eindhoven; de tegeltaxi

27 februari 2024

Na onder andere Rotterdam, Utrecht, Tilburg, Apeldoorn is het nu ook in onze stad zo ver; de Eindhovense tegeltaxi is een feit. Om inwoners te helpen bij de ontharding en vergroening van tuinen biedt gemeente Eindhoven hulp bij het afvoeren van tegels, de tegels worden namelijk gratis opgehaald door de tegeltaxi. 

Nieuw in Eindhoven; de tegeltaxi

Om gebruik te maken van de Tegeltaxi, melden inwoners zich aan met een aanmeldformulier. Gemeente Eindhoven laat hen weten hoeveel big bags er nodig zijn voor de te wippen tegels. Deze zijn vervolgens op te halen bij het gemeentelijk Depot aan de Rooijakkersstraat 4E.

De tegeltaxi zal zijn eerste ronde maken op 28 maart, het nog tot 13 maart mogelijk is om je aan te melden. Dat kan hier.

 

Waarom vergroenen we?

Een groene leefomgeving, en dus ook een groene tuin, heeft vele voordelen. Een omgeving met veel tegels kan in de zomer erg warm worden, groen zorgt dan voor verkoeling. Ook kan regenwater in een groene omgeving beter in de grond trekken. Beplanting kan dat water dan opnemen in droge periodes. En het vermindert de afvoer naar het riool, wat de kans op wateroverlast verkleint. 

Ook trekt groen vogels, vlinders en andere insecten aan. Dat draagt bij aan de biodiversiteit én aan een prettige omgeving. Bovendien is een groene omgeving gunstig voor je gezondheid.