Wij nemen afscheid van onze coördinator Bram

22 maart 2023

Er zijn tijden van komen, en tijden van gaan. Helaas heeft Bram een andere uitdaging gevonden. Als milieueconoom met diverse werkervaring kwam hij ons 2,5 jaar geleden ondersteunen als coördinator. Hoe kijkt hij terug op zijn tijd bij het trefpunt? Wij vroegen het hem! 

Wij nemen afscheid van onze coördinator Bram
Wat zal je niet snel vergeten van je tijd bij TGE? 

Wat ik niet zo snel zou vergeten is niet zozeer een specifiek project waar ik bij betrokken ben geweest. Ik denk dan vooral aan de enorme betrokkenheid van Eindhovenaren en andere mensen als het gaat om natuur en klimaat in de stad. Emoties kunnen, vaak zeer begrijpelijk, hoog oplopen.  

Wat ga je het meest missen aan je functie als Groen Coördinator bij ons? 

De ideeën die ik in samenspraak met mijn collega’s, de achterban van Trefpunt Groen Eindhoven en de gemeente Eindhoven naar voren heb kunnen brengen om het groen in de stad te behouden en te versterken ga ik het meeste missen. 

Wat neem je mee naar je volgende uitdaging? 

De bevestiging dat natuur een eigen waarde heeft, maar dat het tot nu toe erg lastig is om dit te ‘vertalen’ naar beleid. Met name door alles in geld uit te drukken terwijl groen ook (cultuur)historische waarde, natuurwaarde of gezondheidsvoordelen kan hebben. 

Wat wil je meegeven aan onze achterban en samenwerkingspartners? 

Zonder jullie is het trefpunt geen Trefpunt Groen Eindhoven. De betrokkenheid op inhoudelijk vlak is fantastisch. Dus ik zou vooral willen meegeven: ga zo door! 

Hoe hoop je TGE te zien over tien jaar? 

In een ideaal scenario zou TGE over 10 jaar niet meer bestaan. Projectontwikkelaars, ambtenaren, politici en inwoners van Eindhoven erkennen het intrinsieke belang van groen, natuur, biodiversiteit en stellen de hoogst haalbare eisen die daaraan verbonden zijn. Dat lijkt met het toekomst scenario van 30.000 nieuwe woningen in Eindhoven een lastig verhaal en kan mijns inziens alleen als Eindhoven een aantal grote infrastructurele projecten afdwingt bij het Rijk.