Officiële opening vleermuizenhotel ‘Batrooms’!

 • Datum: 4 mei 2016
 • 4 mei 2016

  De vleermuizen mochten hotel ‘Batrooms’ natuurlijk al eerder bezoeken, 12 mei is de opening voor de mensen. MU-S en het Trefpunt Groen Eindhoven nodigen u van harte uit om bij deze officiële opening aanwezig te zijn!

  Batrooms is tweede vleermuishotel in Eindhoven

  Met U Stadnatuur (MU-S) ontwierp, samen met vleermuisspecialisten Leo Klok en Frans Hijnen, het hotel in opdracht van de gemeente Eindhoven. Het hotel staat op een hoogte van 6 meter, is 130 x 130 cm en weegt ruim 300 kilo. Het vleermuishotel is gevestigd op het terrein van Brabant Water op de hoek van de Theo Koomenlaan en de Aalsterweg. ‘Batrooms’ is het tweede vleermuishotel in Eindhoven. Het andere hotel staat in de Frits Philipsfruittuin.

  Programma donderdag 12 mei 2016

  • 19.00 uur: verzamelen bij hotel ‘Batrooms’ (de hoek van de Theo Koomenlaan en de Aalsterweg)
  • 19.10 uur: Arjan Oom (MU-S) vertelt over het plaatsen en nut van het hotel
  • 19.20 uur: Joop van Hout(TGE) vertelt over de samenwerking bij dit project
  • 19.30 uur: proeven van insectenhapjes (voedsel van de toekomst)
   Na het officiële gedeelte heffen we het glas in het café van het Indoor Sportcentrum Eindhoven op de samenwerking en natuurlijk op een druk bezet vleermuizenhotel.

  Kom op de fiets!

  Hopelijk is het 12 mei mooi fietsweer. Mocht dat niet zo zijn, dan kun je je auto parkeren bij het Indoor Sportcentrum aan de Theo Koomenlaan 1.

  Waarom een hotel voor vleermuizen?

  Aan de Aalsterweg is begin vorig jaar een busbaan aangelegd. Voor die aanleg zijn (te veel) bomen gekapt. Die bomen hadden een belangrijke verbindingsfunctie voor de vleermuizen die op het Landgoed Eikenburg wonen. Het terrein van Brabant Water ligt deels aan de Aalsterweg. Daarom is aan Brabant Water gevraagd of ze op hun terrein een vleermuizenhotel mochten plaatsen ter compensatie.

  Waarom Vergroenen Loont!

  Lees meer
  Eenmalige gratis inspiratiebijeenkomst voor ondernemers: Vergroenen loont!

  Lees meer
  Natuurinclusief bouwen petitie

  Lees meer
  TGE heeft plaats voor Fair Future Generators!

  Lees meer