Sloop en nieuwbouw Meerkollaan

In tongelre, tussen de Meerkollaan, Tapuitstraat, Rietvinkstraat en Insulindelaan (Ring) is in 2020 een sporthal gesloopt. Hiervoor in de plaatst komt een supermarkt (Aldi) en 58 appartementen.

Sloop en nieuwbouw Meerkollaan

Het initiatief van Aldi betreft een verplaatsing van een bestaande supermarktvestiging. Deze supermarktvestiging was in het recente verleden aanwezig aan de Tongelresestraat 227. De wooneenheden betreffen middelgrote appartementen (tussen 60 m² en 120 m² b.v.o.). Er wordt naast bebouwing ook groen toegevoegd binnen en direct rondom het plangebied.

Het planvoornemen voorziet in zowel de behoefte aan de woningen als een supermarkt, en zorgt voor een groene uitstraling en wegwerken van parkeergarage in het groen. Daarmee toont het plan een mooie ambitie voor zorgvuldig ruimtegebruik en een goede omgevingskwaliteit. In 2022 gaven wij dan ook een positieve reactie op de wijziging van het bestemmingsplan voor dit plan. Hierbij keken wij naar groen, plantkeuze, seizoensbeleving, insecten, geluidsbelasting, duurzaamheid, water en biodiversiteit. 

Onze volledige reactie op het bestemmingsplan is hier te lezen. 

Daarnaast gaven wij in 2020 al een kapadvies voor dit plan, dat is hier te lezen.