Start kap bomen Brabant Water

 • Datum: 10 maart 2020
 • Morgen start de kap van de bomen bij Brabant Water op de Antoon Coolenlaan. In principe moeten de werkzaamheden vóór het broedseizoen klaar zijn. De bomen bevinden zich vooral aan de westzijde en de noordzijde van het terrein. De onderbeplanting is inmiddels al weggehaald.

  Brabant Water gaat het zuiveringsgebouw vervangen, zodat ze ook in de toekomst zuiver en gezond drinkwater kan bieden. Dit is een ingrijpende operatie die tot 2025 zal duren. De kap van de huidige bomen is onderdeel van de ‘Early Works’: de renovatie en aanpassing van het ondergrondse stelsel van kabels en leidingen.

  Advies

  Als TGE waren we nauw betrokken bij het plan. We adviseerden de gemeente en hebben ervoor gezorgd dat geen boom teveel omgaat. Ook gaven we advies over maatregelen zodat dat vogels en andere dieren zo min mogelijk last hebben van de werkzaamheden. TGE blijft betrokken in de nadere uitwerking van de compensatieplannen, waarbij onder meer een stukje natte natuur wordt toegevoegd tegenover de Fontys Sporthogeschool.

  Lees ons kapadvies voor het terrein.

  De geheimen van Tom & Judy’s huis

  Lees meer
  Zomersluiting

  Lees meer
  Een groene groet!

  Lees meer
  Bestemmingsplan XII Strijp binnen de Ring 2007 (Hartje Eindhoven)

  Lees meer