TGE heeft plaats voor Fair Future Generators!

 • Datum: 21 januari 2022
 • Fair Future Generators is een project van Milieudefensie, Jongeren Milieu Actief en is onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd. Fair Future Generators geeft jongeren van alle achtergronden de kans de wereld (en zichzelf) een stukje beter te maken. Jij gaat aan de slag op een manier die bij jou past. In een tuin, op een kantoor of tijdens een evenement. In 4 maanden ontwikkel jij je eigen skills en talent (goed voor je CV!) maak je nieuwe vrienden (goed voor je netwerk!) en leer je heel veel over klimaatrechtvaardigheid (goed voor de wereld!). Ben jij tussen de 18 en 27 jaar en woon je in Eindhoven? Bij TGE bieden we drie projecten aan waaraan jij wellicht mee kunt werken!

  Project 1: Naam: Bouwen aan een Groen Eindhoven via bewonersinitiatieven. Doel van het project: Netwerk van bewonersinitiatieven creëren, waarin mensen onderling elkaar kunnen vinden, en waarbij nieuwe mensen makkelijk aansluiting vinden. Werkzaamheden: Creatief proces belopen samen met de bewonersorganisaties – hoe kunnen we het netwerk het beste tot stand brengen? Wat we nu in gedachte hebben is bijvoorbeeld om een web pagina te bouwen waarin we bewonersinitiatieven op de kaart van Eindhoven plotten. Stukjes tekst beschrijven wat het initiatief inhoudt, hoe het ontstaan is, en hoe je aan kan sluiten. Een nieuwe interactieve webpagina op de site van Trefpunt Groen Eindhoven is dan het eindresultaat.

  Project 2: Naam: Bouwen aan een Groen Eindhoven beweging – bedrijven en instellingen. Doel van het project: Invloedrijke partijen in Eindhoven, zoals bedrijven/ scholen/ horecagelegenheden/ sportcomplexen inspireren en bewegen om natuur een plek te geven op hun locatie. Werkzaamheden: TGE gaat toewerken naar een netwerk van bedrijven en instellingen in Eindhoven die zich inzetten voor vergroening en natuur op hun locatie(s). We starten met het opbouwen van een web pagina waar we toonaangevende koplopers uit die sectoren aan het woord laten. Waarom is er gekozen voor een groene/ natuurinclusieve invulling van de locatie, welke voordelen bleek het voor die partij te hebben? Wat zijn de gevolgen voor de natuurwaarde op de locatie? Welke stappen zijn belangrijk voor andere instellingen om hun voorbeeld te volgen? Om de website te lanceren komt er een bijeenkomst waar we de bedrijven en instellingen in Eindhoven uitnodigen, waar de koplopers/ partners een verhaal houden, en komt er media aandacht. Zo gaan we stap voor stap het netwerk van partners vergroten die zich inzetten om Eindhoven te vergroenen, en gaan we hun acties promoten op de website. Werkzaamheden van de Fair Future Generator bestaan uit het meewerken aan dit project – het organiseren van de bijeenkomst, het schrijven van inhoud voor de webpagina, het vertalen naar een flyer, het genereren van media aandacht. Afhankelijk van de affiniteit van de studenten, leggen we de nadruk op een van deze aspecten.

  Project 3: Naam: “groen café” organiseren over een interessant groen thema in Eindhoven. Doel van het project: mensen met een groen hart in en rond Eindhoven weer bij elkaar brengen rondom een interessant thema. Relaties versterken en inspireren. Werkzaamheden: online, danwel offline een bijeenkomst organiseren. Onderwerp/ thema van de bijeenkomst kiezen we uit in overleg, maar is uiteraard gerelateerd aan groen/ bomen/ natuur in de stad. In het verleden hebben we vaker Groen cafés georganiseerd vanuit Trefpunt Groen Eindhoven, die kunnen we nu als voorbeeld gebruiken.

  Eenmalige gratis inspiratiebijeenkomst voor ondernemers: Vergroenen loont!

  Lees meer
  Natuurinclusief bouwen petitie

  Lees meer
  TGE heeft plaats voor Fair Future Generators!

  Lees meer
  Stadsgesprek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

  Lees meer