Trudo Vertical Forest op Strijp-S!

 • Datum: 6 maart 2018
 • Wij zijn ontzettend trots op onze partners bij woningbouwcorporatie Sint Trudo! Trudo Vertical Forest is hét antwoord van Trudo op de steeds steniger wordende wijk Strijp S, aldus Jack Hock van Sint Trudo. Een fantastisch waardevol en ontzettend belangrijk antwoord als je het ons vraagt!

  Komend voorjaar start Sint Trudo met de voorbereidingswerkzaamheden voor de bouw van een 70 meter hoge woontoren met een ‘verticaal bos’. Wat ons betreft is dit nu al hét voorbeeldproject waar op een innovatieve manier groen geïntegreerd. Op deze manier kan de toenemende verstedelijking van onze stad gepaard gaan met vergroenen, veraangenamen en verduurzamen.

  125 Bomen, 5.200 planten en struiken

  De Groene Toren biedt plaats aan 125 compacte en comfortabele lofts. Elke loft krijgt 1 balkon en 2 grote groenbakken. In die bakken komen maar liefst 125 volwassen bomen (tot wel 6,5 meter hoog) en 5.200 struiken en planten, klimmers en hangers. Zo ontstaat hier straks een bos dat zich in de hoogte uitstrekt, met aan de voet een gemeenschappelijke binnentuin van 350 m2.

  Duurzaam ontwerp

  Als de bouw inderdaad komend voorjaar van start gaat, is de woontoren in de zomer van 2019 klaar voor gebruik. Een groene oase in de stenige omgeving van Strijp-S. Op jaarbasis goed voor zo’n 8.000 kilo CO2-absorptie en 18.000 kilo zuurstof.

  Erg blij!

  Wij zijn blij met deze ontwikkeling op Strijp S. Door de vele groenbakken zorgt Trudo Vertical Forest straks niet alleen voor 125 nieuwe woningen in de sociale sector, maar ook voor een gezonder leefklimaat, verkoeling op warme dagen, het opvangen en vertraagd afvoeren van regenwater, en niet te vergeten: Een fantastisch gaaf beeld op Strijp-S waar we als stad trots op kan zijn!

  Nieuwe lay-out Kansenkaart biodiversiteit

  Lees meer
  Stadscafé: Divers en dierrijk

  Lees meer
  Mag het licht uit?

  Lees meer
  Een groene straat

  Lees meer