Uitnodiging lezing Matthijs Schouten 27 november

 • Datum: 31 oktober 2019
 • LET OP! De locatie van de lezing is veranderd! De nieuwe locatie is: Gebouw TQ, Strijp T aan de Achtseweg Zuid 151 in Eindhoven (was Wal 2 bij het Woonbedrijf)

  De Henri van Abbestichting en Trefpunt Groen Eindhoven nodigen u graag uit voor een natuurfilosofische avond over de grootstedelijke ontwikkelingen die Eindhoven te wachten staan. 

  Eindhoven staat aan de vooravond van de schaalsprong om het groeiend aantal inwoners en bedrijven te huisvesten. Wat ons betreft begint een duurzame verstedelijking van ons Eindhoven met de vraag: Wie denken wij dat wij zijn op deze aarde? We hebben ecoloog en filosoof Matthijs Schouten uitgenodigd voor een lezing om samen met ons deze vraag te beantwoorden. 

  Aanmelden!

  Programma 27 november

  19:00 uur – Inloop met koffie en thee (Gebouw TQ, Strijp T aan de Achtseweg Zuid 151 in Eindhoven)
  19:30 uur – Opening 
  19:45 uur – Lezing door Matthijs Schouten
  20.45 uur – Vragen en discussie
  21.30 uur – Afsluitende borrel

  Matthijs Schouten

  Deel I van de avond

  Het eerste deel van de avond helpt Matthijs Schouten ons met de vraag: ‘Van wie is de natuur nou eigenlijk?’ Voor het beantwoorden van deze vraag neemt Matthijs ons mee naar diverse culturen en godsdiensten, waarin mensen zich verschillend verhouden tot hun leefomgeving. In deze tijden, waarin natuur en milieu zo onder druk staan, is deze lezing een must voor ieder die onze aarde en ons Eindhoven een warm hart toedraagt.

  Deel II van de avond

  Het tweede deel van de avond staan we stil bij de onstuimige groei en ambitieuze plannenmakerij waar Eindhoven momenteel voor staat. De inleiding van de heer Schouten zal stof bieden hier eens fundamenteler over na te denken en te spreken met elkaar: Voor wie maken we de stad? Wat is er nodig om onze stad leefbaar en gezond te houden? Waar laten we de auto? Welke plaats krijgt groen? Hoe ziet dit groen er uit?

  Wie – Wat – Waar

  Datum – Woensdag 27 november 2019
  Tijd – 19:30 – 21:30 uur (inloop vanaf 19:00 uur)
  Locatie – Gebouw TQ, Strijp T aan de Achtseweg Zuid 151 in Eindhoven

  De avond is gratis. Graag wel even aanmelden!

  Morgen is het zover! Onze bijeenkomst “Waarom Vergroenen Loont”!

  Lees meer
  Morgen is het zover! Onze bijeenkomst “Waarom Vergroenen Loont”!

  Lees meer
  Waarom Vergroenen Loont!

  Lees meer
  Groencafé 2 juni 2022

  Lees meer