Weer een groen succes voor bewoners van de Bennekel!

 • Datum: 11 mei 2021
 • Bewoners van de Bennekel hebben 60 m2 stenen verwijderd en vervangen voor groen. Zo werken zij samen om hun wijk groener, gezonder, klimaatbestendiger én mooier te maken!

  Onder leiding van Anna Chang, een actieve bewoonster van de wijk Bennekel, en buurtvereniging Groen Bennekel worden alle acties in de wijk een groot succes. Zij weten de bewoners en hulp-bronnen te verbinden. Zo kregen ze hulp van de gebiedscoördinator van de gemeente, die het mogelijk maakte om te “ontstenen” binnen de gemeentelijke kaders en regels. ‘Adopteer een Straat’ zorgde verder voor een deel van het plantgoed en de aarde, en ook tuincentrum Soontiëns zorgde voor betaalbare grond. Het handwerk werd vervolgens geheel gedaan door vele bewoners van de Bennekel. Met wat hapjes en drankjes erbij, verzorgd door mevrouw Chang, waren de werkdagen goed vol te houden.

  Vele bewoners van het nabije  zorgcentrum gaven al hun complimenten tijdens hun wandelingen langs de straat. Dus kom allen gerust eens kijken naar dit stukje “Keukenhof” in de Bennekel, aan de Cornelis Schuytstraat en omliggende straten, en laat je inspireren! Je kunt hun activiteiten op Facebook volgen via Groen Bennekel.

  Morgen is het zover! Onze bijeenkomst “Waarom Vergroenen Loont”!

  Lees meer
  Morgen is het zover! Onze bijeenkomst “Waarom Vergroenen Loont”!

  Lees meer
  Waarom Vergroenen Loont!

  Lees meer
  Groencafé 2 juni 2022

  Lees meer