Actiedag vele groene handen in Bennekel; help jij ons een handje op 16 maart?

6 maart 2024

Als stad willen we klimaat-adaptiever worden, en willen we de biodiversiteit bevorderen. Daarom zijn we bij projecten in de openbare ruimte goed aan het vergroenen en planten met natuurwaarde aan het aanleggen. Een groot deel van de stad is echter niet in handen van de gemeente, maar in handen van bewoners.

Actiedag vele groene handen in Bennekel; help jij ons een handje op 16 maart?

Met vele Groene Handen, een samenwerking van een zevental partners, organiseren we actiedagen om Eindhovenaren te helpen hun tuin te vergoenen. De partners zijn tuincentrum Soontiëns, IVN, Adopteer een Straat, Yuverta, en Samen voor Eindhoven, en voor de aankomende actiedag ook Groen Bennekel.

 

Helpende (groene) handen gezocht

Voor de actiedag in Bennekel zoeken we nog helpende handen! Kom jij een paar uurtjes helpen? Je kan bewoners in de Bennekel helpen om stenen uit de tuin te halen en planten aan te leggen. Tijdens deze actiedag brengen we het tuincentrum dichtbij. We zorgen voor aarde, planten, adviseurs, kruiwagens, en een container om tegels en zand af te voeren. We kunnen je hulp wel gebruiken! De actiedag is op zaterdag 16 maart van 10:00 uur tot 15:00 uur, we verzamelen bij wijkcentrum de Dommel, Bennekelstraat 131. Je kunt je als vrijwilliger aanmelden via de site van Samen voor Eindhoven.

 

Over Vele groene handen

Inwoners willen vaak wel, maar weten niet hoe ze dit moeten realiseren of onderhouden, of kunnen dat zelf niet (meer). Wij bundelen daarom onze krachten en bouwen aan een groen sociaal netwerk, waar ook andere partijen zich bij kunnen aansluiten. Vele groene handen is een samenwerking tussen iedereen die Eindhoven groener, klimaatbestendiger en daarmee leefbaarder wil maken. We organiseren gerichte actiedagen waarbij hoveniers en tuinontwerpers het netwerk ondersteunen met vakspecifieke kennis en kunde. We geven groenadvies aan inwoners en ondersteunen vrijwilligers om de handen ineen te slaan. Hiermee creëren we reuring, halen we hulpvragen op, nemen we drempels om te vergroenen weg en helpen we mensen ter plekke op hun tuin te vergroenen en te onderhouden. Op deze pagina kun je een indruk krijgen van de eerste actiedag in Hemelrijken.

Foto; gemaakt door Bea Straver tijdens onze laatste actiedag in Hemelrijken.