Vlokhovenseweg (ons Lourdeshof en herinrichting)

Dit project omgaat de realisatie van 24 woningen in “Ons Lourdeshof” aan de Vlokhovenseweg. Het plangebied was een voormalige onderwijslocatie waar een kleinschalig woongebied komt rond een autovrij groen hof. Dit groene binnenhof zal worden beheerd door een Vereniging van Eigenaren. 

Vlokhovenseweg (ons Lourdeshof en herinrichting)

Voor dit plan moesten een aantal bomen wijken. Om ons onbekende redenen is Trefpunt Groen Eindhoven niet eerder betrokken bij het plan en de bestemmingsplan wijziging die eraan vooraf ging. Desalniettemin zagen we gelukkig dat het plan gaat zorgen voor de nodige vergroening in de buurt.

Het kapadvies wat we gaven in 2021 is hier terug te vinden. We gaven hierin een flink aantal adviezen, met als doel het plan een grotere kans van slagen te geven. Daarnaast lagen een aantal van deze aanbevelingen al in het verschiet. 

Herinrichting Vlokhovenseweg

Naast het plan van 'Ons Lourdeshof' gaven wij in 2021 dit kapadvies rondom de herinrichting van de Vlokhovenseweg. Het ging om de kap en compensatie van 44 bomen, zodat de Vlokhovenseweg vergroend en vernieuwd kan worden. Hierbij was sprake van een migratieroute voor vleermuizen, welke voor een aantal aanbevelingen vanuit TGE zorgde.